Hytte nr. 14 fra Bygland til Latvia

Byggfag-elever ved KVS-Bygland setter i disse dager opp hytte nummer 14 på det kristne leirstedet i Latvia som utgjør skolen misjonsprosjekt.

BYGLAND: – Avreise var 3. mai, og turen varer fram til 15. mai, opplyser husfar Espen Ripegutu ved KVS-Bygland til sambåndet.no.

Sambåndet skrev om misjonsprosjektet 28. januar i fjor. Prosjektet går ut å bygge opp et kristent leirsted i byen Daugavpils i Latvia. Det er en lokal menighet som driver leirstedet Latgales Dzintars. De har en visjon om å hjelpe rusmisbrukere og deres familier. Rent praktisk skjer det ved at elevene på byggfag bygger hytter i moduler som del av praksisundervisningen. Hyttene blir så demontert og fraktet til Latvia. Hver vår reiser elevene på VG1 byggfag til Latvia og setter opp årets hytte.

– I år er vi kommet til hytte nummer 14, og den fjerde i størrelse 60 kvadratmeter. De til første var på 18 kvadratmeter, opplyser Ripegutu, som legger til at hytta er sponset av lokalt næringsliv.

12oo barn

Da Sambåndet var på reportasjetur til skolen 15. februar, var hytta ikke helt ferdigstilt (se bildene). Dagen etter var det basar til inntekt for misjonsprosjektet. Hovedgevinsten var en ovnsstyrt badestamp beregnet for fem personer. Selve stampen på 1,80 meter i diameter var laget av byggfagelever på kveldstid.

På leirstedet om lag 230 kilometer sørøst for hovedstaden Riga, får tidligere rusmisbrukere arbeid og soveplass, og hver sommer får barn fra alkoholiserte hjem noen avslappende uker på leir.

– Vi opplever det slik at Gud har en finger med i dette. Hver sommer samler stiftelsen som driver leirstedet, over 1200 barn, sier Espen Ripegutu.

På Facebook-profilen til KVS-Bygland kan en se ferske bilder som viser at elevene er godt i gang med å sette opp den modubaserte hytta.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.